Välkommen till Bergslagernas Järnvägssällskap, BJs!  
 
Besök oss gärna också på Facebook.
 
Alla är hjärtligt Välkomna till arbetsdag på Bergslags Lärje, nästan alla lördagar.


Tack till alla som kom på vår visning av Bergslags Lärje.
 
Är du medlem hos oss?
 
Får du vårt medlems-mejl? Om du inte redan får vårt medlemsmejl men gärna vill det, kontakta oss här på facebook eller info@bjs-club.se med din mejladress så ser vi till att även du får ta del av informationen som styrelsen sänder ut till sina medlemmar angående arrangemang, projekt och intressanta arbeten!
 
Hälsningar styrelsen

Foto BJs fotoalbum
Foto Edwin Bohm
Det var en tapper skara som kom i regnet för att få information om föreningen och järnvägarna runt Göteborg. En rundvandring på bangården och i några av vagnarna. Även T23 118 startades och varvades några gånger...
Den preliminära agendan lyder:
 
Avresa sker fredag kväll, 16/10, efter kl 18:00, med middag ombord medan vi åker till Gävle över natten via Hallsberg. Tidig morgon anländer vi till, och parkerar tåget på, Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle. Lördag morgon 17/10 serveras frukost ombord och sedan planeras det ett exklusivt heldags besök på Järnvägsmuseet med visning av både ”UGJ-stallet” samt ”Nynäs” med rälsbussresa där emellan. Visningen ger en möjlighet att få komma in bakom portarna hos Järnvägsmuseet, som varit stängt för renovering under en lång tid, och se några av de mest kända järnvägsklenoderna i Sverige. Under själva museibesöket lastas hjulaxlarna ombord av BJs personal på vårt tåg. På kvällen efter museibesöket äter vi återigen en middag ombord på vårt tåg som står kvar hos Järnvägsmuseet under lördag samt natten mot Söndag. Söndag morgon 18/10 avnjuts frukosten på tåget medan vi rullar iväg hemåt. Vägen hem går via ”gamla” BJ över Ludvika och Falun, ett underbart tillfälle att njuta av en gammaldags tågfärd genom Bergslagen på höstkanten. Vi planerar även preliminärt ett extra stopp i Falun och ett besök hos museiföreningen Gävle Dala Järnväg (mfGDJ) och ett besök hos deras verksamhet där även de hyser unika sevärdheter. Efter besöket i Falun avnjuter vi en lunch ombord på tåget. 
 
Observera att agendan kan komma att ändras något innan tidtabeller och samarbeten är helt fastställda. Är du intresserad av att följa med på resan är du varmt välkommen att föranmäla dig kostnadsfritt till Edwin på e-mail, edwin.bohm@icloud.com. Vid föranmälan, ange hur många personer som är i ditt sällskap samt hur många sov-kupéer som önskas. Sov-kupéerna rymmer upp till 3 personer. Ordningen på föranmälningslistan gäller för ordinarie biljett som kan köpas när den slutgiltiga agendan, tidtabellen samt biljettpriset är fastställt. Antalet platser på denna resa kommer vara extremt begränsat, dels på grund av smittorisken av Corona som vi tar på största allvar, dels på grund av att vi är begränsade i tåglängd för att få plats på Järnvägsmuseets spår. 
 
Är du inte medlem i Bergslagernas Järnvägssällskap men vill åka med oss på denna resa? Bli då medlem innan! Det kostar endast 200 kr och ger dig dessutom möjligheten att åka med på fler liknande resor i framtiden. 
 
Vid eventuella frågor, tveka inte att kontakta oss.
Varmt välkomna!
BJs styrelse önskar informera om vårt näst kommande arrangemang – Axelhämtning i Gävle 2020. BJs kommer att resa till Gävle i oktober för att hämta hjulaxlar till vårt lok Du 384 och i samband med detta anordnar vi en medlemsresa för att slå två flugor i en smäll.