Säröbanelokomotorn hämtad
 
Söndagen den 27 november var vi nere i Landskrona och hämtade hem säröbanelokomotorn som vi fått. Efter en viss försening på grund av hårda vindar kom vi hem med den till Lärje på kvällen måndagen den 28 november och två veckor senare, på arbetsdagen den 10 december lossades den från transportvagnen.

Sista ångtågen på Lysekilsbanan
 
Med anledning av den planerade nedläggningen av Lysekilsbanan arrangerade vi "sista ångtågen" på banan under helgen den 24-25 september.

Filmkörning för Eisenbahn-Romantik
 
Lördagen den 23 juli körde vi en filmkörning för det tysla TV-programmet Eisenbahn-Romantik med vårt rapidlok (RA 847) och tre sextiotalsvagnar samt vår nitade kafevagn (RB6). Vi körde två turer fram och tillbaka på Boråsbanan mellan Mölnlycke och Hindås. Vi valde denna sträckningen för att kunna filma tåget i vacker sommarmiljö. Det filmades på flera platser utmed vägen samt från loket.
 
Några snuttar från Landvetter på YouTube filmade av Åke Karlsson.

Renovering av godsfinkor
 
Under senvåren och försommaren har vi renoverat våra fem plattaks-godsfinkor. Mer om detta och en sammanställning av det arbete som gjorts hittar ni under "På Lärje" i menyn ovan.

Nils-Eric Axelsson har avlidit
 
På påskdagen avled Nils-Eric Axelsson. Han var anställd inom järnvägen under hela sitt yrkesverksamma liv på bl.a. BJ och SJ. Under de senare åren på SJ tjänstgjorde han som lokförare och var också under många år aktiv i BJs. Begravningen kommer att äga rum den 20 maj kl. 12.00 i Utby kyrka.
 
En minnestext om Nils-Eric som är skriven av Morrgan hittar ni under medlemmar vi minns,

Tågsläpp 2011
 
På annandag påsk, den 25 april äger Tågsläpp 2011 rum. BJs deltar även i år i detta arrangemang och kommer att ha öppet hus på Lärje där vi visar upp delar av våra samlingar. Vår restaurangvagn kommer också att hålla öppet med kaféservering där vi bjuder på kaffe och till barnen glass. Vi kommer också att erbjuda försäljning av filmer mm. från vår verksamhet. Det kommer även att ges möjlighet till en kortare åktur på vår bangård.
Nyheter 2011