Södra Bohusbanan 100 år (bestnr TAM 26)
Södra Bohusbanans 100-årsjubileum firades i augusti 2007. Det var ett firande med flera extratåg, dragna av två olika ånglok eller ett ellok. Bergslagernas järnvägssällskap arrangerade jubileumsdagen i nära samarbete med Västtrafik, de lokala hembygdsföreningarna och Banverket. Hela arrangemanget riktade sig främst mot allmänheten. Hembygdsföreningarna i Kode, Ljungskile, Stenungsund, Säve–Rodbo, Uddevalla och Ytterby hade arrangemang vid järnvägsstationerna.
 
Totalt gick det tre avgångar med veterantåg från Uddevalla och två avgångar från Göteborg. Det fanns därför möjlighet att njuta
av olika sammansättningar på tågen. I filmen följer vi några av jubileumstågen mellan Uddevalla till Göteborg. Vi följer med en stund i förarhytten på ångloket SJ E2 nr 1333 och elloket SJ Du2 nr 384. Det andra ångloket vi ser i filmen är BJ B3 nr 130.
 
Filmen har ett bildgalleri med stillbilder av Peter Berggren och Alf Rosén tagna under jubileumsdagen.
 
Filmen är textad både på svenska och engelska. En perfekt present för din järnvägsintresserade vän eller släkting i utlandet. Skivan är spelbar i datorer hela världen, för stationära spelare behövs en DVD-spelare som klarar PAL-skivor, dvs främst i Europa.
 
 
Filmdata Södra Bohusbanan 100 år - TAM26
Längd 
7 min bildspel
Typ 
Format    
Ursprungligt material 
Redigering    
Ljudspår    
Textning    
Extramaterial   
 
 
 
55 min huvudfilm
7 min bildspel
DVD-R
16:9
Dvcam, kompletterat med enstaka scener DV och DVD
Digitalt
Valbart ljudspår med eller utan speaker
Valbar textning i svenska eller engelska
Bildgalleri med stillbilder från dagen.
Meny för val av avsnitt
Inga trailers etc i filmen