Expedition Gårdsjö (bestnr TAM22)
Fyra V3-lok stod uppställda som beredskapslok i ett lokhus vid Gårdsjö station några mil väster om Hallsberg på Västra stambanan. I sin iver att rationalisera verksamheten hade Banverket rivit spåren fram till lokhuset. Loken stod därför utan spåranslutning med omvärlden. Vid avvecklingen av beredskapsloken såldes tre lok (V3 nr 10, 14, 47) till BJs och det fjärde (V3 nr 18) till Sveriges järnvägsmuseum. Sensommaren 2004 var det dags att hämta ut loken. I denna film får vi följa expeditionen från Göteborg till Gårdsjö och titta på allt arbete som behövdes för att bygga nya spår till lokhuset.
 
I denna DVD ingår två bonusfilmer:
 
”V3-loken provkörs” visar hur de hämtade V3-loken provkörs på Lärje. Det blir enklare växling med V3-lok och V3-parad med flera lok i gång samtidigt. (15 min)
 
”Expedition Landeryd” är inspelad 2003 då fem T23- och V3-lok hämtades i lokstallet i Landeryd och kördes till Burseryd inför skrotning hos Ekefors skrot. I filmen finns även historiska scener på Tp- och T23-lok. Det är även ett kort inslag när ett T23 startas hos Nässjö järnvägsmuseum i samband med att loket tas över av BJs (20 min).
Filmdata Expedition Gårdsjö - TAM22
Längd 
 
Typ
Format
Ursprungligt material
 
Redigering 
Ljudspår
Textning
Extramaterial
Huvudfilm 60 min
Bonusfilmer 15+20 min
Pressad DVD-9
4:3
Huvudfilmen är inspelad på DV.
Bonusfilmer är inspelade på DV och Video8.
Digitalt
Valbart ljudspår med eller utan speaker
Valbar textning i svenska
Meny för val av avsnitt
Inga trailers etc i filmen